Despre noi

Povești | Cultură | Idei | Escapism | Girl power

În august, 1944, bunica mea se afla împreună cu surorile ei într-un sat din Moldova. În ofensiva împotriva forțelor Axei, armata sovietică a atacat România, transformând Moldova în frontul de est. Dar armata sovietică era compusă în principal din tineri sau deținuți care, în urma victoriei, au început să terorizeze populația locală.

Pentru a scăpa de atacul soldaților, în lipsa bărbaților recrutați pe front, străbunica, bunica și surorile ei s-au murdărit pe față cu cenușă și s-au prefăcut că sunt bolnave. Soldații sovietici au venit, au luat tot ce aveau ele de mâncare și tot ce era prețios, și au plecat, fără a le răni și fără a da foc la casă.

M-a impresionat această poveste spusă de bunica și a rămas cu mine până în prezent. Iar revista Ielele s-a născut din această întrebare: și dacă am crea o revistă care să surprindă acest spirit creativ și neînfricat, fără a repeta la nesfârșit anumite clișee?

Revista Ielele își propune deci să combine aspectul glossy cu un conținut divers, care să satisfacă apetitul pentru stil cu nevoia de cultură și povești inedite. Pentru că noi credem că poveștile fac lumea să se rotească iar poveștile spuse pentru și despre noi devin în timp poveștile pe care ni le spunem nouă, noi singuri, în gând.” – Maria Chiper, fondator & redactor șef.

Cu un conținut provocator și profund și o estetică de înaltă calitate, revista Ielele răspunde unor preferințe aparent contradictorii: nevoia de a-ți exprima personalitatea prin modă, stil și design și nevoia de a consuma cultură și istorie într-un mod critic. Revista Ielele este astfel sora rebelă a LadyBeard, Lenny Letters, the Man Repeller sau the Paris Review și copilul vitreg al revistelor glossy.

Ielele este o revistă editată cu multă în Brașov.

Bine ai venit!