The Shape of Water – Playlist de Februarie

„Dacă ți-aș povesti despre ea, ce aș putea spune? Că au trăit fericiți până la adânci bătrâneți? Eu cred că da. Că au fost îndrăgostiți, că au rămas îndrăgostiți? Sunt sigur că așa este. Dar când mă gândesc la ea, îmi vine în minte doar această poezie, scrisă de cineva îndrăgostit, acum sute de ani în urmă:

Fiindu-mi imposibil să îți percep forma, te regăsesc peste tot în jurul meu. Prezența ta îmi umple ochii de dragostea ta. Îmi face inima smerită, pentru că ești peste tot.”

– Forma apei, Guillermo del Toro.

Playlist-ul de februarie se deschide cu această poezie și celebrează un fel de iubire cosmică, care ne înconjoară, înăuntru și în afara noastră, pentru că dragostea n-are plural (Monica Odagiu), este mereu aceeași, în diferite forme – de la epicul Light On a lui Maggie Rogers, la minunatele ode ale lui Grace Carter 🖤, trecând prin apelul (inutil) al celor de la Florence and the Machine pentru moderație, prin vocea visătoare a lui Sam Philips, pentru a ne desprinde de tot de pământ cu Billie Eilish:

Don’t hide, don’t hide
Too shy to say, but I hope you stay
Don’t hide away
Come out and play

***

„Unable to perceive the shape of you, I find you all around me. Your presence fills my eyes with your love. It humbles my heart, for you are everywhere.” – The Shape of Water, Guillermo del Toro.

©Foto: Noel Nichols, 2019, CC.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: